Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Viure a Fons

 

Material setmanal per a la pregària i la reflexió a partir de l’evangeli de cada diumenge.

 

Veure anteriors

LLEGEIXO LA PARAULA

Mc 12,38-44

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Aquells dies, després d'aquelles desgràcies, el sol s'enfosquirà, la lluna no farà claror, les estrelles aniran caient del cel i els estols que dominen allà dalt trontollaran. Llavors veuran venir el Fill de l'home sobre els núvols amb gran poder i amb gran majestat. Mentrestant enviarà els àngels per reunir els seus elegits, que vindran de tots quatre vents, des dels extrems més llunyans de la terra i del cel. Mireu la figuera i apreneu-ne la lliçó: quan les seves branques es tornen tendres i neixen les fulles sabeu que l'estiu s'acosta. Igualment, quan vosaltres veureu tot això, sapigueu que ell s'acosta, que ja és a les portes. Us dic amb tota veritat que no passarà aquesta generació sense que s'hagi complert tot això. El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran. Ara, del dia i de l'hora, ningú no en sap res, ni tan sols els àngels ni el Fill; només ho sap el Pare.»

El missatge de l’evangeli és de resistència i d’esperança. El mal no te l’última paraula. La història està en mans de Déu. S’ha de resistir i lluitar. És per això que hem de confiar en el seu missatge i no deixar d’apostar per la construcció del Regne de Déu entre nosaltres, a pesar de que les dificultats i els problemes ens ofeguin.

I no només és fe cega que ens fa creure sense veure; sinó una fe que ens va deixant veure senyals que Ell ens llança per trobar el veritable missatge: finalment, la victòria serà del bé.

Com la figuera ens assenyala el començament de l’estiu,  nosaltres sabem trobar els missatges d’esperança que Déu ens llança en el dia a dia?

En els moments més complicats, el Pare ens intenta consolar mitjançant gestos, senyals, persones... Què o qui han estat per a tu gestos d’esperança del Pare en aquests moments?

Les llàgrimes són el meu pa

de nit i de dia,

i a tota hora em diuen:

«On és el teu Déu?»

Jo esplaio el meu cor apenat

recordant quan anava en processó

cap a la casa de Déu,

enmig d'un aplec festiu,

amb crits d'alegria i de lloança.

Per què aquesta tristor, ànima meva?

Per què aquest torbament?

Espera en Déu!

Jo et tornaré a lloar,

salvador meu i Déu meu.

Tot jo em sento aclaparat,

quan em recordo de tu

Cada aiguat en crida un altre,

quan les fonts del cel ragen i

bramulen:

tots els rompents de les onades

han passat per sobre meu.

Que el Senyor confirmi cada dia

l'amor que em té.

I cada nit li adreçaré el meu cant,

faré una pregària al Déu que m'és

vida.

Veient ferit el meu cos,

els adversaris m'escarneixen,

i a tota hora em diuen:

«On és el teu Déu?»

Per què aquesta tristor, ànima

meva?

Per què aquest torbament?

Espera en Déu!

Jo et tornaré a lloar,

salvador meu i Déu meu.

Salm 42

Extracte del discurs de Martin Luther King Jr.

http://www.youtube.com/watch?v=PA4V9WKd--Y subtitulat en català

No us rabegeu en el vall de la desesperació. Jo us dic avui, amics, que malgrat les dificultats d’avui I demà, jo encara tinc un somni. És un somni profundament arrelat en el somni americà.

Tinc un somni que un dia aquesta nació estarà l’alçada de l’autèntic significat del seu credo: “Considerem òbvies aquestes veritats que tots els homes son creats iguals”.

Tinc un somni que un dia als turons vermell de Geòrgia, els fills dels antics esclaus i els fills dels antics esclavistes podran seure junts  en una taula de  germanor.

Tinc un somni que un dia fins i tot l’estat de Mississipi, un estat sufocant amb la calor de la injustícia i l’opressió, es transformarà en un oasi de llibertat i justícia.

Tinc un somni que els meus quatre fills viuran un dia en una nació, no seran jutjats pel color de la pell sinó per la seva persona.

Avui tinc un somni.

Tinc un somni que un allà en Alabama amb els seus racistes empedreïts, amb aquell governador a qui cau la bava quan parla d’interposició i  anul·lació. Un dia a Alabama, els nens i nenes negres podran donar la mà a nens i nenes blancs com germanes i germans.

Avui tinc un somni.

Tinc un somni que un dia cada vall serà elevada, cada turó i muntanya seran rebaixats, els llocs après s’aplanaran i els llocs torts s’adreçaran i la gloria del Senyor serà revelada i que tota la carn ho veurà junta.

Aquesta és la nostra esperança. Aquesta és la fe amb què retorno al Sud. Amb aquesta fe serem capaços d’arrencar de la muntanya de la desesperació una pedra d’esperança. Amb aquesta fe, serem capaços de transformar les notes discordants de la nostra nació en una bella simfonia de germanor. Amb aquesta fe serem capaços de treballar junts, de pregar junts, de lluitar junts, d’anar a la presó junts, de defensar la llibertat junts. Sabent que algun dia serem lliures.

Aquest serà el dia en que tots els fills de Déu podran cantar amb un nou significat: “Pàtria meva, és de tu, dolça terra de la llibertat, que canto. Terra on van morir els meus pares, terra de l’orgull del pelegrí des de cada muntanya, que ressoni la llibertat”.

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article