Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Cicle A - Crist Rei

Imatge relacionadaLa Paraula

Evangeli Mt 25,31-46

NARRADOR: En aquell temps Jesús digué als seus deixebles:

JESUS: Quan el Fill de l’home vindrà amb el seu poder, acompanyat de tots els àngels, s’asseurà al seu tron gloriós i es reuniran davant d’ell tots els pobles. Llavors els separarà entre ells com un pastor separa les ovelles i les cabres, i posarà les ovelles a la dreta, i les cabres a l’esquerra.

DEIXEBLE 1: Per què farà això?

JESUS: Després el Rei dirà als de la seva dreta: “Veniu, beneïts del meu Pare: preneu possessió del Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Vosaltres, quan jo tenia fam, em donàreu menjar; quan tenia set, em donàreu beure; quan era foraster, em vau acollir; quan em veiéreu despullat, em vau vestir; quan estava malalt, em vau visitar; quan era a la presó, vinguéreu a veure’m.”

DEIXEBLE 2: Tot això vàrem fer?

JESUS: Els justos li respondran: “Senyor, quan us vam veure afamat i us vam donar menjar, o que passàveu set, i us vam donar beure? Quan us vam veure foraster i us vam acollir, o despullat, i us vam vestir? Quan us vam veure malalt o a la presó, i vinguérem a veure-us?

DEIXEBLE 2: Jo no recordo haver fet tot això.

JESUS: El Rei els respondrà: “Us ho dic amb tota veritat: Tot allò que fèieu a cadascun d’aquests germans meus, per petit que fos, m’ho fèieu a mi.”

DEIXEBLE 1: ¿Doncs com pot ser? Jo no ho sabia...

JESUS: Després dirà als de la seva esquerra: “Lluny de mi, maleïts: aneu-vos-en al foc etern preparat per als més dolents. Vosaltres, quan jo tenia fam, no em donàreu menjar; quan tenia set, no em donàreu beure; quan era foraster, no em vau acollir; quan em veiéreu despullat, no em vau vestir; quan estava malalt o a la presó, no em vau visitar.”

DEIXEBLE 2: ¿I ells què van dir?

JESUS: Ells li respondran: “Senyor, ¿quan us vam veure afamat o que passàveu set, foraster, despullat, malalt o a la presó, i no vam fer res per vós?”

Ell els contestarà: “Us ho dic amb tota veritat: Tot allò que deixàveu de fer a cadascun d’aquests, per petit que fos, m’ho negàveu a mi.”

I aniran als suplicis eterns, mentre que els justos entraran a la vida eterna

Explicació

Jesús ens diu amb aquesta paràbola que Déu està en cadascun de nosaltres. El podem trobar en el pobre, en el que està trist, el que esta sol… I si fem que ells estiguin bé, li estem fent el bé a Déu.

Sí, Ell sempre serà sempre amb nosaltres.

Pregària

Senyor,

ajuda'm a veure't en els meus amics,

i que pugui fer-los a ells tot el que et faria a Tu.

Perquè quan arribi al cel vagi amb les mans plenes

de tot els actes d’amor que he fet als altres.

 

Juguem

Pinta el dibuix

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article