Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

Els textos bíblics no tenen la pretensió de ser rigorosament històrics. Però ens hem de fixar en el context històric que ens detalla Lluc. Ens està dient que “la salvació de Déu” s’esdevé en la història concreta de la humanitat, dels pobles, de les persones. El mateix evangelista situa també el naixement de Jesús en un marc històric.

Podríem pensar que aquest text no parla de Jesús. Però sí que en parla, i molt. Joan, el seu precursor, anuncia la seva vinguda amb paraules del profeta Isaïes. Si ens hi fixem, podrem veure què diu del “Senyor”, què farà aquest que ha de venir, i com som invitats a preparar la seva vinguda.

En els versets que Lluc cita d’Isaïes podem deduir quines conseqüències tindrà la vinguda del Messies sobre les víctimes actuals de la injustícia (“terrenys tortuosos i camins escabrosos” que cal transformar). Si llegim l’Evangeli tenint com a referència la situació actual del món, estarem fent el que fa Lluc: situar l’acció alliberadora de Jesucrist en un marc geogràfic i històric concret. De fet, és ben cert que l’Evangeli només es verifica quan els pobres són alliberats (i això és més que donar-los alguna cosa per a la seva subsistència!).

 

Cal descobrir el sentit del camí que s’ha d’obrir al Senyor en el desert: un nou èxode, un nou alliberament que Déu durà a terme. ¿És aquest el “camí” del que tant parlem en l’Advent?

L’evangelista Lluc deixa molt clar el que Jesús ha vingut a fer: quan acaba la seva obra (si llegim Actes 28,25-28), també posa l’accent en què “tothom veurà la salvació de Déu”.

- Quins camins he d’obrir en els meus “deserts” personals, quins “terrenys tortuosos” he d’aplanar per permetre al Senyor que entri en la meva vida i experimenti la seva salvació?

- Estic atent/a a les persones concretes del meu voltant que necessiten algun tipus de salvació? Com m’hi puc comprometre?

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article