Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

MISSATGE DEL RECTOR MAJOR ALS JOVES Festa de Sant Joan Bosco - gener 2018

MISSATGE DEL RECTOR MAJOR ALS JOVES

Festa de Sant Joan Bosco - gener 2018

Estimats joves: rebeu la meva salutació plena d'afecte i la promesa de la meva pregària per tots vosaltres.

Igual que l'any passat, en aquest dia de la Festa de Sant Joan Bosco, 31 de gener, jo em trobo en una altra part del món. Aquesta vegada a l’Àsia, Timor Est. Des d'aquí desitjo fer-me present en els més diversos llocs del món on hi hagi joves que viuen aquesta alegria de sentir que el Senyor els ha regalat Don Bosco com a Pare i Mestre de la Joventut.

Encara és molt recent la trobada del Papa Francesc amb els joves de Xile i del Perú, dies enrere. També hi ha un gran moviment al voltant de la preparació del Sínode dels Bisbes, convocat sota el lema: "Joves, Fe i Discerniment Vocacional". I el mateix Papa Francisco vol trobar-se en la setmana prèvia al Diumenge de Rams amb delegacions de joves de tot el món, perquè desitja una "trobada on vosaltres sereu els protagonistes, joves de tot el món, joves catòlics i no catòlics, joves cristians i d'altres religions, i joves que no saben si creuen o no creuen; tots, per escoltar-vos, per escoltar-nos directament, perquè és important que vosaltres parleu, que no us deixeu callar ".

Tot això em produeix una immensa alegria.

Sabeu una cosa? Quan vaig pel 'món salesià', a les més diverses nacions, i em trobo amb vosaltres els joves, i veig els vostres rostres, els vostres somriures, les vostres mirades sinceres, netes, autèntiques, em dic: el món, i l'Església, i la nostra Família Salesiana, i el Moviment Juvenil Salesià a tot el món, tenen un gran present i un bell futur.

Recordo que l'any passat us vaig escriure dient-vos, entre altres coses, que crèiem en vosaltres. Avui reitero aquesta meva plena confiança, i us dic més. No renuncieu, estimats joves meus, als vostres somnis i ideals, encara que en ocasions no us resulti fàcil. Seguiu buscant ardentment la vostra felicitat, però la felicitat profunda, autèntica, la que us farà sentir molt plens. Una felicitat que està molt lluny de tot el que és superficial i buit; lluny de tot el que és “usar i llençar” coses, i amb gran dolor us dic que, de vegades, persones.

M'agrada recordar, pensant en vosaltres, el que en el seu dia va dir qui aleshores era papa, Benet XVI, quan us va escriure: "Estimats joves, la felicitat que busqueu, la felicitat que teniu dret a assaborir té un nom, té un rostre, el de Jesús de Natzaret ".

Algú em preguntarà si aquest missatge és vàlid fins i tot per als joves no cristians. Sí, us dic. És vàlid per a tots vosaltres, estimats joves meus del món.

Mireu, us explico una vivència de fa poques setmanes. Vaig visitar la Inspectoria Salesiana de Guwahati, a Assam, a l'est de l'Índia, i em va impressionar profundament, en trobar-me en una presència salesiana amb joves universitaris de diverses religions (catòlics, hindús i musulmans), veure com ells mateixos proposaven resar junts el ‘pare nostre`. Em vaig commoure. I els vaig felicitar pel que això significava, perquè aquests joves capaços d’anomenar Déu ¡Pare!, l'Únic Déu, són els que seran capaços de construir un món de Pau, de veritable Justícia, de Fraternitat Universal.

El mateix va expressar el Papa Francesc en la seva visita a Bangladesh: "M'alegra que al costat de nosaltres catòlics, estiguin molts joves musulmans i d'altres religions. En trobar-nos junts avui aquí mostren la seva determinació de promoure un clima d'harmonia, on es tendeix la mà als altres, tot i les diferències religioses ".

I és per tot això que em permeto suggerir, fins i tot demanar-vos, joves del 'món salesià' i de qualsevol altra realitat, que obriu el vostre cor a Déu i que us deixeu sorprendre per Ell. Deixeu que arribi al més profund de les vostres vides. No us defraudarà.

I feu l'experiència de l’Encontre amb Ell, i en tot el possible pregueu, pregueu.

Pot demanar això el Rector Major als joves del món? Certament. I ho faig en nom de Don Bosco, qui en la comunió amb Déu us estima profundament, i li ho demano amb profund convenciment. Que no ens passi el que explica Edith Stein (filòsofa del segle XX, i avui Santa), que parlant de si mateixa en la seva adolescència deia que "havia perdut conscientment i deliberadament el costum de pregar". Us convido, joves estimats, a cuidar i fomentar aquesta experiència vibrant que és la pregària com a diàleg amb Déu. I després seguiu sent generosos en la vostra vida, seguiu oferint el vostre temps i les vostres qualitats a moltes altres persones, seguiu buscant la manera de créixer en la vostra vida interior i deixeu-vos ajudar i acompanyar pels qui puguin regalar-vos, perquè abans l’han viscut, aquest do que és estar oberts a l'escolta i amb el cor preparat per acollir el que Déu, per mitjà del seu Esperit us xiuxiuegi en el profund del vostre ser.

Tingueu confiança en Maria, la Mare del Senyor, Mare Auxiliadora. Ella us acompanyarà en tots els moments de les vostres vides, en les cruïlles dels camins, i també en les dificultats. Molts ànims i mai no us desanimeu "perquè la vida val la pena viure-la amb el front ben alt" (Papa Francesc).

Amb tot afecte, sempre pare, germà i amic en Don Bosco,

Ángel Fernández Artime, sdb

Rector Major

 

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article