Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Medito la paraula

En aquest fragment de l’Evangeli de Marc, Jesús es troba amb un leprós arriscat que gosa trencar una norma que l’obligava a mantenir-se allunyat de la ciutat.

Aquest home, segurament cansat de la seva condició, s’apropa a Jesús i s’agenolla, posant en ell tota la seva confiança: «si vols, em pots purificar». Jesús, es compadeix i el toca, trencant no sols una costum, sinó una norma religiosa summament rígida. Jesús es salta la llei que margina i que exclou a la persona. Jesús posa a la persona per sobre de la llei, inclús de la llei religiosa. La religió de Jesús no està contra la vida, sinó, al contrario: posa en el centre la vida de les persones.

Jesús li demana silenci i l’envia al sacerdot com a signe de la seva reinclusió en la dinàmica social, «això els servirà de prova» de que Déu desitja i pot actuar encara per sobre de les normes, recuperant la vida i la dignitat dels seus fills i filles. Però aquest home no fa cas de tal secret, trencar el silenci, i es posa a pregonar amb entusiasme la seva experiència d’alliberació. Això fa que Jesús ja no pugui  presentar-se en públic en les ciutats sinó en llocs apartats, doncs en assumir la causa dels exclosos, Jesús es converteix en un exclòs més. No obstant això, a les afores, està brollant la nova vida i aquells que aconsegueixen descobrir-ho també van allà a buscar a Jesús.

Jesús guareix als malalts. No només predica, sinó que guareix («no és el mateix predicar que donar blat», diu el refrany). Paraula i fets. Dir i fer. Anunci i construcció. Teoria i praxis. I aquesta és la seva religió: l’amor, l’amor alliberador, per sobre de tota llei que alieni. La llei consisteix precisament en estimar i alliberar, per sobre de tot.

Quins reptes planteja a la meva vida personal el seguiment de Jesús i el seu projecte?

Sóc dels que discrimino amb facilitat a les persones que són i pensen diferent a mi?

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article