Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Escola de Pregària


Al llarg de la història són múltiples i variades les maneres que persones i grups han fet i fan servir per a pregar. En aquesta secció trobareu l'explicació de diferents tipus de pregària i pautes per a realitzar-les: com fer un Estudi d’evangeli, pregària de contemplació, de lloança..., la Lectio Divina, la Litúrgia de les Hores, la meditació, la revisió de vida...

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
XXVI Diumenge de Durant l'any_Cicle A (Mt 21, 28-32)

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Creiem que estàs enmig nostre, Pare, i en el nostre interior;

creiem que l’Esperit del teu Fill ens impulsa.

Et demanem que no deixem d’estar oberts a l’Esperit,

i que sapiguem escoltar les seves insinuacions.

Que vingui sobre nosaltres el teu Esperit

perquè ens ajudi a conèixer més el teu Fill

a través de la Paraula que ara escoltarem.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text Mt 21, 28-32

En aquell temps, Jesús digué als grans sacerdots i als notables del poble: «Què us en sembla? Un home que tenia dos fills va dir al primer: “Fill meu, vés a treballar a la vinya, avui.” Ell respongué: “No hi vull anar.” Però després se’n penedí i hi anà. El pare digué això mateix al segon i aquest li respongué: “Hi vaig de seguida, pare.” Però no hi anà. Quin d’aquests dos va fer el que el pare volia?» Li responen: «El primer.» Jesús els diu: «Us dic amb tota veritat que els publicans i les dones de mala vida us passen al davant cap al regne de Déu, perquè ha vingut Joan amb la missió d’ensenyar-vos un bon camí, però vosaltres no l’heu cregut, mentre que els publicans i les dones de mala vida sí que l’han cregut. I vosaltres, ni després de veure això, encara no us en penediu ni voleu creure’l.»

Comentaris:

L’actitud de la ciutat santa i dels seus líders espirituals, simbolitzada en l'esterilitat de la figuera (Mt 21, 18-22), contrasta amb l'acolliment que molts pagans han dispensat a l'evangeli. El regne ja no pertany a Israel. Ha estat lliurat a un altre poble que doni els fruits al seu temps. Aquesta ha estat de fet la resposta de Déu al rebuig d'Israel, com il·lustren les tres paràboles que Mateu ha col·locat encertadament en aquest context. En el conjunt de la secció constitueixen la resposta de Jesús a l'actitud hostil dels seus adversaris. La primera comparació, la dels dos fills, posseeix un to directe i interpel·lant: Què us sembla? (Mt 21, 28). Els destinataris són els mateixos sacerdots i els ancians del poble. Ells van dir sí en acceptar la llei de Moisès, però s'han negat a acollir la invitació definitiva a la conversió feta per Joan Baptista. No obstant això, els publicans i les prostitutes, que amb la seva vida van dir no a Déu, han acollit aquesta última invitació, i són els que de fet han complert la voluntat del Pare. Llegida en el context de l'església de Mateu, aquesta comparació explicava també el rebuig d'Israel i l'acolliment de l'evangeli per part dels pagans.

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

"El Pare no pretén respostes amb paraules, està a l'espera del teu treball."

"La vinya no es conrea a força de paraules, sinó inclinant l'esquena al treball quotidià”

• "Què vols, Senyor, que faci?”"

• "Soc aquí, Senyor"

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

Com ens havíem perdut en les paraules,
Senyor, ens vas dir que la gent de mala vida va
per davant de nosaltres en el regne de Déu.
Ja saps, Senyor, incompressibles i contradictoris,
però sempre fills teus, treballadors del teu regne.
Fills teus per sempre, Bon Déu!

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Gràcies, Pare, per el que m'has revelat amb aquesta Paraula,

ajudeu-me a progressar en el coneixement del teu Fill Jesús

i fes-me dòcil a l'acció de l'Esperit en la meva vida.


Font Pregaria: Evangeli al dia 2020 Ed. CCS

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article